Zorgverzekering vergelijken

Veel mensen maken tegenwoordig gebruik van acupunctuur om lichamelijke klachten te verminderen of te verhelpen. Met acupunctuur worden veel verschillende soorten klachten behandeld. De behandelingen zijn zonder medicatie, maar worden gedaan door middel van kleine naaldjes welke worden geplaatst op verschillende punten op het lichaam. Acupunctuur valt onder alternatieve geneeswijze en komt van oorsprong uit de traditionele Chinese geneeskunde. Een behandeling zit niet standaard in de basisverzekering. Om gebruik te maken van een acupunctuurbehandeling moet je hiervoor een aanvullende verzekering afsluiten. Bij alle zorgverzekeraars kun je een aanvullende verzekering afsluiten, met verschillende pakketten.

Waarom acupunctuur

Een behandeling kan voor veel soorten klachten worden ingezet. Je kunt hierbij denken aan hoofdpijn, rugpijn, stress, allergie├źn, stoppen met roken, astma en afvallen. Een behandeling met naalden klinkt behoorlijk eng, maar dit in de praktijk vaak heel erg mee. Een acupunctuurbehandeling geeft een goed resultaat.

Aanvullende verzekering

De meeste verzekeringsmaatschappijen vergoeden de acupunctuurbehandeling. Hiervoor is wel een aanvullend pakket nodig. Een behandeling valt niet onder de basisverzekering, je hoeft hiervoor dan ook geen eigen risico te betalen. Voorwaarden om van een behandeling gebruik te maken verschillen bij de diverse zorgverzekeraars. Het is aan te raden om het vergoedingsoverzicht van jouw verzekering goed door te nemen voor de voorwaarden.

Voorwaarden verzekering

Zorgverzekeraars hanteren verschillende voorwaarden voor het afsluiten van een aanvullende verzekering. Zo wordt er vaak een maximumbedrag gehanteerd of een maximale vergoeding voor alle behandelingen samen. Let dus altijd op de voorwaarden van de polis. Het kan ook zijn dat er een vergoeding geldt voor een kalenderjaar. Acupunctuur valt net als homeopathie onder alternatieve geneeswijzen. Het is aan te raden om goed de aanvullende voorwaarden te lezen wat voor jouw verzekering geldt en wat er onder alternatieve geneeswijze valt. Ook moet je bedenken waarvan je allemaal gebruik gaat maken.

Vergelijken zorgverzekering

Je zorgverzekering 2021 vergelijken is vanaf half november mogelijk. Je kunt op verschillende sites de prijzen bekijken, de voorwaarden van aanvullende verzekeringen en wat er allemaal in een aanvullend pakket zit. Zo weet je direct wat de beste zorgverzekering 2021 is. Doe dit altijd voor 31 december, dan kun je nog overstappen als dat nodig is. Je oude verzekering wordt dan ook vaak kosteloos opgezegd door de nieuwe zorgverzekering.